menubalk


Webshop

 

Welkom bij onze webshop, hier kunt u boeken en enkele Museum 1940-1945 - producten bestellen die ook in de museumwinkel worden verkocht. Kies hieronder een categorie waar u in wilt winkelen. Bestellingen dienen na ontvangst van de bevestiging vooruit te worden betaald onder vermelding van het referentienummer. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling middels PostNL aan u verstuurd. De verzendkosten bedragen € 2,95 (verzending binnen Nederland) per bestelling.

* Tijdelijk geldt (zolang de voorraad strekt) een korting van 30% op de delen 1 t/m 15 in de serie Dordrecht 1939-1945. Deze korting is reeds verwerkt in de getoonde prijzen in de webshop.

 

Catalogus | Winkelwagen

 

 

Dordrecht in oorlogstijd

Terug...

  

€ 5,00  

Bestellen


Aantal:
Dordrecht in oorlogstijd

Productinformatie
Taal Nederlands
Aantal pagina's 30

 

Beschrijving

"De ochtend van de 10e mei werden wij wakker van het geluid van de vliegtuigen. De Duitse parachutisten landden vlak bij ons huis. De Nederlandse militairen kwamen totaal verrast en half aangekleed uit het huis 'Weizigt' rennen."

"Uit de richting van de Brouwersdijk zagen wij een soort grote paraluies komen zweven. Er werd geroepen dat er poppen aanhingen. Mijn vader riep dat het parachutisten waren en dat de oorlog was begonnen. Hij werd uitgelachen."

Dit zijn twee citaten van jonge vrouwen woonachtig in de wijk Krispijn, die getuige waren van de landing van een deel van de Fliegerdivision van Generalleutnant K. Student. De citaten bewijzen nog steeds de overweldigende indruk die de meidagen hebben gemaakt. Voor vele stortte hun vertrouwde wereld letterlijk en figuurlijk in.

 

 

Betalen & Verzenden Retourneren & Klachten

 

© Copyright 2008 - 2024  Stichting Museum 1940 - 1945  |   Alle rechten voorbehouden  |   Disclaimer  |  Cookies  |  Privacyverklaring