menubalk


Webshop

 

Welkom bij onze webshop, hier kunt u boeken en enkele Museum 1940-1945 - producten bestellen die ook in de museumwinkel worden verkocht. Kies hieronder een categorie waar u in wilt winkelen. Bestellingen dienen na ontvangst van de bevestiging vooruit te worden betaald onder vermelding van het referentienummer. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling middels PostNL aan u verstuurd. De verzendkosten bedragen € 2,95 (verzending binnen Nederland) per bestelling.

* Tijdelijk geldt (zolang de voorraad strekt) een korting van 30% op de delen 1 t/m 15 in de serie Dordrecht 1939-1945. Deze korting is reeds verwerkt in de getoonde prijzen in de webshop.

 

Catalogus | Winkelwagen

 

 

Dordrecht 1939-1945, deel 3 Het verzet

Terug...

  

€ 10,47  

Bestellen


Aantal:
Het verzet
Dordrecht 1939-1945, deel 3

Productinformatie
Auteur K.P. Makkelie
Taal Nederlands
Aantal pagina's 120
ISBN 978-94-91654-02-2

 

Beschrijving

In dit derde boek van de serie Dordrecht 1939-1945 wordt door beeld en woord de aandacht voornamelijk gericht op het georganiseerde verzet. Al vanaf het eerste moment na de bezetting zijn er Nederlanders geweest in wie de verzetsgeest oplaaide. Dit manifesteerde zich in daden van het eenvoudig misleiden van Duitsers die om inlichtingen vroegen tot het verstoppen van Nederlandse wapens. In de eerste periode van de bezetting al begonnen zich ook geleidelijk mensen te organiseren maar de echte straffe organisatie begon zich pas af te tekenen toen de Duitsers op grote schaal mensen begonnen te vervolgen. In dit deel een selectie uit het foto-materiaal dat sporadisch aanwezig is omdat met het maken ervan levens op het spel werden gezet.

Dit boek vertelt over het verzet, wapens voor het verzet, bommen verscheuren de stad, telefoon en radio zenuwen van het verzet, overval op het Huis van bewaring, illegale pers, wapendroppings, via Dordrecht naar Engeland en via de Biesbosch naar het brevrijde zuiden.

 

 

Betalen & Verzenden Retourneren & Klachten

 

© Copyright 2008 - 2024  Stichting Museum 1940 - 1945  |   Alle rechten voorbehouden  |   Disclaimer  |  Cookies  |  Privacyverklaring