menubalk


Webshop

 

Welkom bij onze webshop, hier kunt u boeken en enkele Museum 1940-1945 - producten bestellen die ook in de museumwinkel worden verkocht. Kies hieronder een categorie waar u in wilt winkelen. Bestellingen dienen na ontvangst van de bevestiging vooruit te worden betaald onder vermelding van het referentienummer. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling middels PostNL aan u verstuurd. De verzendkosten bedragen € 2,95 (verzending binnen Nederland) per bestelling.

* Tijdelijk geldt (zolang de voorraad strekt) een korting van 30% op de delen 1 t/m 15 in de serie Dordrecht 1939-1945. Deze korting is reeds verwerkt in de getoonde prijzen in de webshop.

 

Catalogus | Winkelwagen

 

 

Liberator Down

Terug...

  

€ 29,50  

Bestellen


Aantal:
Liberator Down
- oorspronkelijke titel “Two gold coins and a prayer” -

Productinformatie
Auteur James H. Keeffe III.
Taal Nederlands

 

Beschrijving

Het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse vlieger James Keeffe die op 8 maart 1944 werd gedwongen zijn getroffen B-24 bommenwerper te verlaten boven Papendrecht, Zuid-Holland.

Zo begon een ongelooflijke reis. Met de hulp van het Nederlandse verzet speelde hij een uitgebreid shell-spel met de nazi’s, waarbij hij zich vrijelijk tussen hen bewoog binnen een netwerk van veilige huizen. Na verschillende pogingen om terug te keren naar Engeland, “om weer in de oorlog te komen”, werd Lt. Keeffe verraden, gevangen genomen en onder gewapende bewaking vervoerd naar het beruchte Duitse krijgsgevangenenkamp Stalag Luft III – locatie van de beroemde oorlogsfilm “The Great Escape” uit 1963.

Het boek met de oorspronkelijke titel “Two gold coins and a prayer” werd geschreven door de zoon van de vlieger en is vertaald door Wim de Leur en Adri Brevet.

 

 

Betalen & Verzenden Retourneren & Klachten

 

© Copyright 2008 - 2024  Stichting Museum 1940 - 1945  |   Alle rechten voorbehouden  |   Disclaimer  |  Cookies  |  Privacyverklaring