menubalk


Webshop

 

Welkom bij onze webshop, hier kunt u boeken en enkele Museum 1940-1945 - producten bestellen die ook in de museumwinkel worden verkocht. Kies hieronder een categorie waar u in wilt winkelen. Bestellingen dienen na ontvangst van de bevestiging vooruit te worden betaald onder vermelding van het referentienummer. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling middels PostNL aan u verstuurd. De verzendkosten bedragen € 2,95 (verzending binnen Nederland) per bestelling.

* Tijdelijk geldt (zolang de voorraad strekt) een korting van 30% op de delen 1 t/m 15 in de serie Dordrecht 1939-1945. Deze korting is reeds verwerkt in de getoonde prijzen in de webshop.

 

Catalogus | Winkelwagen

 

 

Dordrecht in de oorlog en de oorlog in Dordrecht

Terug...

  

€ 2,95  

Bestellen


Aantal:
Dordrecht in de oorlog en de oorlog in Dordrecht

Productinformatie
Auteur Kees Weltevrede
Taal Nederlands
Aantal pagina's 36
ISBN 978-90-76496-46-7

Negentiende deel uit een serie verhalen van Dordrecht

 

Beschrijving

Drs. Kees Weltevrede beschrijft wat zich in Dordrecht afspeelde in de aanloop tot de Tweede Wereldooorlog, tijdens die oorlog en na 1945. De tekst wordt geillustreerd met foto’s van oorlogsmonumenten in Dordrecht, gemaakt door Jozef Rutte, voorzitter van de Dordtse Amateur Fotografen.

Het begint allemaal met de opkomst van Hitler en de oorlogsdreiging die zijn regering vanaf 1933 veroorzaakt. Het bestuur en de mensen in Dordrecht proberen zich zo goed mogelijk voor te bereiden op mogelijke calamiteiten. Ook komen aan de orde het begin van de bezetting, de NSB, de Duitsers in Dordrecht, de veranderingen in het dagelijks leven, de vervolging van de Joden, de April-Meistakingen in 1943, het verzet en de illegaliteit, de hongerwinter, de crossings, de Bevrijding en de herdenkingen die daarna volgen. Verder wordt de balans opgemaakt van verlies aan mensenlevens en schade aan gebouwen. Daarna volgen de zuiveringen, het opruimen en de wederopbouw.

 

 

Betalen & Verzenden Retourneren & Klachten

 

© Copyright 2008 - 2019  Stichting Museum 1940 - 1945  |   Alle rechten voorbehouden  |   Disclaimer  |  Cookies  |  Privacyverklaring