menubalk


Webshop

 

Welkom bij onze webshop, hier kunt u boeken en enkele Museum 1940-1945 - producten bestellen die ook in de museumwinkel worden verkocht. Kies hieronder een categorie waar u in wilt winkelen. Bestellingen dienen na ontvangst van de bevestiging vooruit te worden betaald onder vermelding van het referentienummer. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling middels PostNL aan u verstuurd. De verzendkosten bedragen € 2,95 (verzending binnen Nederland) per bestelling.

* Tijdelijk geldt (zolang de voorraad strekt) een korting van 30% op de delen 1 t/m 15 in de serie Dordrecht 1939-1945. Deze korting is reeds verwerkt in de getoonde prijzen in de webshop.

 

Catalogus | Winkelwagen

 

 

Uit Trouw Geboren

Terug...

  

€ 12,00  

Bestellen


Aantal:
Uit Trouw Geboren
Illegaliteit in Oud-Beijerland

Productinformatie
Auteur: Albert Oosthoek
Taal Nederlands
Aantal pagina's 112
ISBN 9789080254114

 

Beschrijving

Drs. Albert Willem Oosthoek (Rotterdam, 1964) studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Momenteel is hij onder andere als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de Gemeentelijke Archiefdienst Rotterdam. Van zijn verschenen publicaties op het gebied van de Tweede Wereldoorlog waaronder zijn doctoraal-scriptie, De Knokploeg Rotterdam-Zuid 1944-1945, dat in 1990 werd uitgegeven door Ad. Donker te Rotterdam. Een 'handzame en onopgesmukt geschreven historie' (Trouw), 'vol list en bedrog dat niet onderdoet voor een spannend jongensboek' (de NRC).

In dit nieuwe boek over de illegaliteit in Oud-Beijerland beschrijft de auteur op boeiende wijze de geschiedenis van een buitengewoon moedige en actieve groep jonge mensen die zich bezighield met diverse vormen van verzet. De verspreiding van illegale bladen, de hulp aan onderduikers, de overval op een postkantoor, het kraken van bevolkingsregisters, de liquidatie van een NSB-burgemeester, haar betrokkenheid bij de crossings en wapendroppings en de uitgave van De Koerier, illegaal blad voor de Hoeksche Waard, behoorden tot haar belangrijkste wapenfeiten.

 

 

Betalen & Verzenden Retourneren & Klachten

 

© Copyright 2008 - 2019  Stichting Museum 1940 - 1945  |   Alle rechten voorbehouden  |   Disclaimer  |  Cookies  |  Privacyverklaring